Mot nya utmaningar med Oddset Challenge

Lennart Käll om kundupplevelse

”Svenska Spel måste hela tiden kunna erbjuda svenskarna nya roliga spelupplevelser”, skriver VD Lennart Käll. ”Jag är stolt över att vi nu kan erbjuda ett nytt sportspel, Oddset Challenge. Och ikväll väntar en helt annan ‘Challenge’ för svensk fotboll. Jag tror på bragder, tror på hjältar. Kom igen, Sverige!”


Jag är otroligt stolt över att vi idag kan lansera ett nytt sportspel, Oddset Challenge, en välkommen nykomling i Oddset-familjen!

Spelet är lika lätt att förstå som det är efterlängtat. Det gäller att sätta alla sex rätt på en kupong med dagens hetaste sporthändelser, och här handlar det inte bara om vanliga 1×2 utan man kan behöva pricka in rätt antal mål, över/under ett visst antal mål i matchen eller Head-2-Head. Det blir mer variation som förhoppningvis ger en riktigt rolig spelupplevelse!

Premiärkupongen, med spel på Italien-Sverige och NHL-mötet Carolina-Dallas, ligger nu uppe på svenskaspel.se. Gå gärna in och både titta och tippa.

Att kunna lansera nya spel är inte bara viktigt för oss, det är rentav en del av vårt uppdrag från ägaren staten. I uppdraget står att Svenska Spel ska tillgodose konsumenternas efterfrågan på attraktiv spelverksamhet. En förutsättning för att kunna göra detta är att vi tillåts erbjuda de spel som dagens konsumenter efterfrågar. Därför har Svenska Spel även ansökt om tillstånd för bland annat nätcasino, spel på e-sport och fantasy leagues. Som ett modernt spelbolag måste vi hänga med vår tid, kunna ge svenska folket bra spelupplevelser.

Ikväll ser jag fram mot en annan typ av ”spelupplevelse”. Det var länge sedan så mycket stod på spel för herrlandslaget i fotboll. Jag antar att hela svenska folket kommer att sitta klistrade framför tv:n då Sverige tar sig an Italien i första playoff-matchen till VM.

Det räcker att kolla oddsen, så ser man vilken bragd det skulle vara om vi gick vidare. Men jag tror på bragder, jag tror på hjältar. Visst, jag inser att jag tänker med hjärtat för att jag vill så grymt mycket att Sverige ska gå till VM. Att köra med taket öppet på Friends tror jag inte hjälper. Norra Italien kan vara rätt kallt också, så jag är inte säker på att svenskt novemberväder biter tillräckligt.

Men jag vill tro att vi vinner! 1-0 ikväll och sedan 0-0 i returen på måndag.

Vem som blir matchens hjälte? Kolla in Emil Forsbergs snabba fötter, säger jag bara. Och så får vi lita på våra kraftpaket i försvarslinjen med ”Granen” i spetsen.

Framåt för svensk fotboll – nu tar vi dom!

LENNART KÄLL
vd, Svenska Spel

 

 

13 Kommentarer
 1. Migge says:

  Citat: ”Att kunna lansera nya spel är inte bara viktigt för oss, det är rentav en del av vårt uppdrag från ägaren staten. I uppdraget står att Svenska Spel ska tillgodose konsumenternas efterfrågan på attraktiv spelverksamhet”.

  I flera års tid så har det varit ett stående önskemål ifrån era kunder om att kunna spela Eurojackpot i bolagsform. Men inget händer ifrån er sida, oklart varför? Likadant med Vikinglotto som hade nypremiär i år, även denna spelformen står utan stöd för bolagsspel! Och er support kan inte svara på varför det är på detta viset.

  Lennart, anser du att ni/Svenska Spel lever upp till era konsumenters efterfrågan när det gäller bolagsspel och tillgängliga spelformer???

  Svara
 2. Jerker Nilsson says:

  Hej Migge!

  Lennart sitter lite tajt till i dessa dagar och har bett mig svara i hans ställe. Du har rätt i att bolagsspel för Eurojackpot och Vikinglotto inte har legat högst upp på prioriteringslistan, annan funktionalitet har varit mer efterfrågad av ett större antal kunder, bl a möjligheten att kunna logga in med BankID och att utföra transaktioner via Swish.

  Men nu när vi har detta på plats, så har vi kunnat gå vidare till andra kundönskemål. Därför kan jag med stor glädje berätta för dig att både Eurojackpot och Vikinglotto nyligen har fått stöd för bolagsspel!

  Det är bara att logga in och testa med andra ord. Välj ”Arenan” och sedan ”Bolagsspel”. Lycka till!

  Allt gott!

  Jerker Nilsson
  kommunikatör, Svenska Spel

  Svara
 3. Tommy Hagberg says:

  Oddset challenge är bra men varför kan man inte se spelade odds???
  Det är ju en fundamental funktion som bara måste finnas!

  Svara
  • Jerker Nilsson says:

   Hej Tommy!

   Bra fråga. Jag tar den vidare internt och hoppas komma tillbaka till dig med svar i början av veckan!

   Allt gott!
   Jerker Nilsson/kommunikatör Svenska Spel

   Svara
    • Jerker Nilsson says:

     Förlåt Tommy!

     Skickade frågan vidare internt, men fick inget svar direkt och glömde då tyvärr bort det själv. Jag får ta och ligga på dem igen!

     Allt gott!
     Jerker Nilsson/kommunikatör Svenska Spel

     Svara
    • Jerker Nilsson says:

     Hej igen, Tommy!

     Kan du precisera dig lite? De ansvariga förstår inte exakt vad det är du efterfrågar – de skriver att ”streckfördelning och favoritskap utifrån odds redan finns”, så de antar att det är något annat du är ute efter.

     Du får gärna mejla mig direkt på jerker.nilsson@svenskaspel.se om du vill lämna med någon skärmdump på vad du avser.

     Allt gott!
     /Jerker

     Svara
     • Tommy Hagberg says:

      Tja, jag vill ha oddsen för varje rad:
      till exempel raden 112X21 har ju ett visst odds beroende på hur många som har spelat just den raden. Totalt – för 6 matcher – finns ju 3*3*3*3*3*3 = 729 möjliga rader.

      Jämför med bomben där ett spel på Bomben 1 idag med raden 4-5,3-3,1-1 just nu har oddset 63517,80

      Hoppas att det var klart nog

     • Tommy Hagberg says:

      Tillägg till mitt svar:

      Jag vill att det skulle typ se ut så här:

      Kombination Odds
      111X11 45,37
      12222X 50,09
      etc….

      Ovanstående är ju naturligtvis påhittade odds av mig, alltså bara ett exempel.
      På 6 matcher finns det alltså 721 möjliga odds och jag vill att oddsen ska synas för vart och ett av de raderna

     • Jerker Nilsson says:

      Och nu har jag fått ett svar – som nog tyvärr kommer att göra dig besviken:

      Funktionen har helt enkelt inte blivit prioriterad, eftersom det är så få kunder som har efterfrågat det i de fokusgrupper vi haft kring utvecklingen av sportspelen.

      När man utvecklade Challenge valde man därför att gå på samma princip som för Powerplay och Topptipset.

      Jag beklagar att jag inte kunde ge ett roligare svar och kan heller inte ge något hopp om att utvecklingen av denna funktion prioriteras i närtid. Men det fattas ju ständigt nya beslut, så man ska aldrig säga aldrig.

      Allt gott och en riktigt God Jul!

      Jerker Nilsson
      kommunikatör, Svenska Spel

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *