Snart Almedalen – men först tar vi midsommar!

almedalen

Lennart Käll, VD Svenska Spel : ”Oj, vad fort tiden går – men riktigt än går vi inte på semester! Svenska Spel gör nu klart sitt remissvar till spelutredningen och snart stundar Almedalen. Men låt oss släppa det för några dagar och bara njuta av midsommarledigheten!”


En klassisk klyscha är ”oj, vad fort tiden går”. Plötsligt är det sommar, ledigheterna närmar sig och man stannar upp och reflekterar – vad har egentligen hänt senaste året?

Och en sak sticker självklart ut: Vi har fått resultatet av spellicensutredningen. Svenska Spel är dessutom snart klara med remissvaret. Som en ansvarstagande aktör inom spelbranschen har vi många skilda aspekter att ta hänsyn till, men vi har också många oerhört kunniga medarbetare i vår organisation (jag hoppas att ni följer Utredningsbloggen). De har jobbat hårt med detta och bidragit till att vi kommer att lämna in ett riktigt bra underlag.

Remissvaret kommer sedan att lämnas in första veckan i augusti, efter remiss återstår proposition till Riksdagen och ett slutgiltigt lagförslag. Jag är mer än övertygad om att detta kommer att landa bra.

Det är därför också rätt naturligt att vårt program i Almedalen i år har fullt fokus på tiden efter omregleringen. För idrotten kan den nya spelmarknaden innebära stora förändringar. Sponsring är en helt avgörande del av idrottens finansiering i Sverige. Vilka blir vinnare och förlorare vid en omreglering? Hur går det för bredd- och ungdomsidrotten om bara russinen plockas ur sponsringskakan?

Ett annat seminarium tar upp frågan om spelbolagens egna ansvar på en omreglerad spelmarknad. Vilka former av självreglering kan vi komma att få se? Vilka faktorer spelar störst roll för att motverka spelberoende och var finns spelbolagens intressekonflikter?

Spelbranschen skapar också arbete. Om omregleringen skapar tillväxt för branschen, var hamnar de nya jobben? Kan Sverige rentav bli ledande på design och programmering av spel? De frågorna lyfter vi på dagens tredje seminarium.

Men hur spännande de här frågorna än är, så låt oss släppa dem för några dagar. Nu är det sill och dans runt stången som gäller!

Ha en riktigt skön och vilsam midsommar, önskar

LENNART KÄLL
vd, Svenska Spel

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *